• Socca Hungary

Kincsem győzelem Kartalon - összefoglaló

Updated: Aug 8, 2019

SOCCA Hungary x Kartal összefoglaló


2019.06.16.-án megrendeztük a SOCCA Hungary történetének első tornáját, amely egyben kvalifikációs verseny is volt a budapesti nagydöntőre. A tornának maximális létszámmal tudtunk nekivágni, köszönhetően a nagy érdeklődésnek. A helyi erők mellett az ország több pontjáról érkeztek csapatok, színesítve a tornát. Külön öröm számunkra, hogy a 18 férfi csapat mellet, 5 női csapat is nevezett a tornára.A mérkőzések délelőtt fél 11-kor kezdődtek meg, egyszerre négy pályán párhuzamosan. A csapatoknak nem csak egymással, de a rekkenő hőséggel is küzdeniük kellett. Kimondhatjuk, hogy a csapatok rendkívül magas színvonalat képviseltek, ugyanis a végeredmények zömében szorosak voltak, nagy csata volt minden csoportban a továbbjutásért.


A csoportkör fordulói végeztével, elkezdtek gyülekezni a felhők, de a meleg továbbra is dominált. A rájátszásra 8 csapat maradt harcban név szerint: ECECE-BeMatech, National Iron Team, KEX Autósiskola, Rabel FC, Kartal SE, Grund, Ózd – Jaki és a Kincsem Lovaspark.A legpikánsabb meccset az ECECE és a NIT játszotta egymással ebben a körben. A két csapat kiváló játékosgárdával érkezett a tornára, egyértelműen a legesélyesebb csapatok közé tartoztak. Számos szép megoldások után, egészen az utolsó 10 percig nem esett gól, köszönhetően a kiváló kapusoknak mind a két oldalon, valamint az önfeláldozó mentéseknek. Az ECECE megszerezte a vezetést, azonban a NIT rendezte a sorait, meg tudta fordítani a mérkőzést és nyert 2-1 arányban.A „hazaiak” (Kartal SE) is magabiztosan jutott tovább a legjobb 4 közé, köszönhetően összeszokott csapatuknak és a tempónak, amit végig diktáltak.


A nyolcad döntők eredménye:

ECECE BeMatech – National Iron Team: 1-2

KEX Autósiskola – Rabel FC: 2-4

Kartal SE – Grund: 7-1

Ózd-Jaki – Kincsem Lovaspark: 1-3


A folytatásban újabb fokozatra kapcsoltak a csapatok, itt már nem kisebb volt a tét, mint a döntőbe jutás. A Kincsem Lovaspark a NIT-el játszott a továbbjutásért, a Kartal SE pedig a Rabel FC-t „látta vendégül”.


A Kincsemről eddig nem sok szó esett, ugyanis végig magabiztosan meneteltek eddig a pontig, ahol egy méltó ellenfélre találtak a NIT-ben. A mérkőzést gyönyörű megoldások, cselek, védések és izgalmak jellemezték. A Kincsem azonban, Laczkó Milán vezérletével fogást talált a NIT csapatán és 1-0 arányban a döntőbe masírozott.A másik párharcot úgy is jellemezhetnénk, mint a rutin és a fiatalság csatája. Egyik oldalon a futsal legenda Baranyai Pál fémjelezte Rabel FC, másik oldalon pedig a Fülöp Noel (később megválasztott „A torna legjobb játékosa”) vezette Kartal SE nézett egymással farkasszemet. Ebben a párharcban a két fél a rendes játékidőben nem bírt egymással (1-1), így következhetett a SOCCA Hungary tornák történetének első rávezetéses thrillere. 3-3 játékos vezethette a labdát a kapura, a hálóőrök próbálták megnehezíteni a dolgukat. A Rabel FC kapusának ez kétszer is sikerült, így 2-1 arányban ők jutottak a döntőbe.Az elődöntők végeredménye:

Rabel Fc – Kartal SE: 1-1 (hu: 2-1)

Kincsem Lovaspark – National Iron Team: 1-0


Következhetett a döntő és az anyatermészet megmutatta mire képes. A kezdő sípszó után pár perccel az egésznapos kánikulát a szakadó eső váltotta fel. A két csapat tagjai igazi sportemberekként, az időjárással mit sem törődve küzdöttek a torna győzelemért. A Rabel FC elképesztő helytállást tanúsított, azonban ezen a napon a Kincsem Lovasparkot és későbbi gólkirályukat Laczkó Milánt nem lehetett megállítani, megérdemelten hozták el az első helyet.


Döntő:

Rabel FC – Kincsem Lovaspark: 1-4


A hölgyek versenyén az 5 csapat körmérkőzéses rendszerben küzdött az első női SOCCA Hungary torna győzelemért. Először is szeretnénk gratulálni a hölgyeknek, ugyanis az egész nap sportszerűen, vidáman telt el. Nagyszerű volt azt látni, hogy a csapatok tagjai egymással viccelődtek szünetekben, majd a pályán félretettek mindent és 100%-os odaadással küzdöttek. A tornát a kiemelkedően tehetséges soroksári U19-es lányok nyerték meg, akik fiatal koruk ellenére egységesek és dominánsak voltak ezen a tornán.

Köszönjük nektek hölgyek, hogy színessé tettétek számunkra ezt a tornát és várunk titeket a következő tornáinkon is!


Női végeredmény:

1. Soroksár U-19

2. Tárnok SE

3. Kartal SE

4. Futball Fanatic

Gólkirálynő: Gál Henriett (Tárnok)

Legjobb játékos: Csiszárik Henriett (Soroksár)

Legjobb kapus: Tóth Boglárka (Futball Fanatic)


További képek és csapatfotók Facebookon, Instagramon, valamint a weboldalunkon!

Köszönjük minden résztvevőnek, várunk titeket legközelebb!

Következő torna: Június 29.-30. – Ózd. A nevezés megkezdődött!


SOCCA Hungary

387 views0 comments

Recent Posts

See All